540. Adolf Bock (1890-1968)*

guassi, sign. Adolf Bock., Saksa/Kolmas valtakunta. Suomen vuosien aikana Adolf Bock maalasi useita teoksia suomalaisissa satamakaupungeissa: Turussa, Porissa, Vaasassa, Viipurissa ja Loviisassa. Lisäksi hänen teoksiaan julkaisivat myös esimerkiksi aikakauslehdet Finlands Sjöfart – Suomen Merenkulku vuosina 1924–1926 ja Suomen Kuvalehti. 1930-luvulla Bock oli myös mukana useilla Ilmarisen ja Väinämöisen harjoitusmatkoilla. Kaikilla näillä matkoillaan Bock maalasi runsaasti meriaiheisia tauluja. Näyttelyt ja niiden saama positiivinen kritiikki auttoi Bockia saamaan runsaasti yksityistilauksia. Vuonna 1938 Bock maalasi Suomen sisällissodan kuuluisaa tapahtumaa esittävän historiamaalauksen Jääkärien tulo Vaasaan. Maalaus on nykyään Jääkärisäätiön omistuksessa ja sitä säilytetään Presidentinlinnassa Helsingissä. Adolf Bock tuli tunnetuksi myös postikorttien ja mainosjulisteiden kuvittajana 1920–1930-luvuilla. Postikortteja hän piirsi Tilgmannin kirjapainolle ja Kuvataide Oy:lle. Julisteita hän suunnitteli suomalaisille Borgå Ångfartygs Aktiebolaget ja Finlands Ångfartyg Aktiebolaget (FÅA) -varustamoille. Hän teki myös mainosjulisteita Suomesta tanskalaiselle matkanjärjestäjälle. Bock sai tilauksia myös Saksasta ja osallistui muun muassa ensimmäisen maailmansodan meritaisteluista kertovan teoksen kuvittamiseen. Taulu on ainut tiedossa oleva säilynyt kappale risteilijä Kriegsmarinen Köningsbergin vierailusta Helsingin satamassa 1936. Köningsbergin vasemmalla puolella HMS Montclare. Signeerattu vasemmassa alakulmassa ja signeerauksen alla teksti: Kreutzer "Köningsberg" salutiert im Hafen von Helsingfors, 12. Juni 1936. Kolme vuotta myöhemmin Bock muutti takaisin kotimaahansa., 40x58

Huutokauppa päättyi 24.10.2019

Vasarahinta 2 600 €

Lähtöhinta

850 €
Saksa/Kolmas valtakunta. Suomen vuosien aikana Adolf Bock maalasi useita teoksia suomalaisissa satamakaupungeissa: Turussa, Porissa, Vaasassa, Viipurissa ja Loviisassa. Lisäksi hänen teoksiaan julkaisivat myös esimerkiksi aikakauslehdet Finlands Sjöfart – Suomen Merenkulku vuosina 1924–1926 ja Suomen Kuvalehti. 1930-luvulla Bock oli myös mukana useilla Ilmarisen ja Väinämöisen harjoitusmatkoilla. Kaikilla näillä matkoillaan Bock maalasi runsaasti meriaiheisia tauluja. Näyttelyt ja niiden saama positiivinen kritiikki auttoi Bockia saamaan runsaasti yksityistilauksia. Vuonna 1938 Bock maalasi Suomen sisällissodan kuuluisaa tapahtumaa esittävän historiamaalauksen Jääkärien tulo Vaasaan. Maalaus on nykyään Jääkärisäätiön omistuksessa ja sitä säilytetään Presidentinlinnassa Helsingissä. Adolf Bock tuli tunnetuksi myös postikorttien ja mainosjulisteiden kuvittajana 1920–1930-luvuilla. Postikortteja hän piirsi Tilgmannin kirjapainolle ja Kuvataide Oy:lle. Julisteita hän suunnitteli suomalaisille Borgå Ångfartygs Aktiebolaget ja Finlands Ångfartyg Aktiebolaget (FÅA) -varustamoille. Hän teki myös mainosjulisteita Suomesta tanskalaiselle matkanjärjestäjälle. Bock sai tilauksia myös Saksasta ja osallistui muun muassa ensimmäisen maailmansodan meritaisteluista kertovan teoksen kuvittamiseen. Taulu on ainut tiedossa oleva säilynyt kappale risteilijä Kriegsmarinen Köningsbergin vierailusta Helsingin satamassa 1936. Köningsbergin vasemmalla puolella HMS Montclare. Signeerattu vasemmassa alakulmassa ja signeerauksen alla teksti: Kreutzer "Köningsberg" salutiert im Hafen von Helsingfors, 12. Juni 1936. Kolme vuotta myöhemmin Bock muutti takaisin kotimaahansa.
Tekniikka guassi
Signeerattu Kyllä
Sign. Adolf Bock.
Korkeus 40
Leveys 58
Lisätiedot Saksa/Kolmas valtakunta. Suomen vuosien aikana Adolf Bock maalasi useita teoksia suomalaisissa satamakaupungeissa: Turussa, Porissa, Vaasassa, Viipurissa ja Loviisassa. Lisäksi hänen teoksiaan julkaisivat myös esimerkiksi aikakauslehdet Finlands Sjöfart – Suomen Merenkulku vuosina 1924–1926 ja Suomen Kuvalehti. 1930-luvulla Bock oli myös mukana useilla Ilmarisen ja Väinämöisen harjoitusmatkoilla. Kaikilla näillä matkoillaan Bock maalasi runsaasti meriaiheisia tauluja. Näyttelyt ja niiden saama positiivinen kritiikki auttoi Bockia saamaan runsaasti yksityistilauksia. Vuonna 1938 Bock maalasi Suomen sisällissodan kuuluisaa tapahtumaa esittävän historiamaalauksen Jääkärien tulo Vaasaan. Maalaus on nykyään Jääkärisäätiön omistuksessa ja sitä säilytetään Presidentinlinnassa Helsingissä. Adolf Bock tuli tunnetuksi myös postikorttien ja mainosjulisteiden kuvittajana 1920–1930-luvuilla. Postikortteja hän piirsi Tilgmannin kirjapainolle ja Kuvataide Oy:lle. Julisteita hän suunnitteli suomalaisille Borgå Ångfartygs Aktiebolaget ja Finlands Ångfartyg Aktiebolaget (FÅA) -varustamoille. Hän teki myös mainosjulisteita Suomesta tanskalaiselle matkanjärjestäjälle. Bock sai tilauksia myös Saksasta ja osallistui muun muassa ensimmäisen maailmansodan meritaisteluista kertovan teoksen kuvittamiseen. Taulu on ainut tiedossa oleva säilynyt kappale risteilijä Kriegsmarinen Köningsbergin vierailusta Helsingin satamassa 1936. Köningsbergin vasemmalla puolella HMS Montclare. Signeerattu vasemmassa alakulmassa ja signeerauksen alla teksti: Kreutzer "Köningsberg" salutiert im Hafen von Helsingfors, 12. Juni 1936. Kolme vuotta myöhemmin Bock muutti takaisin kotimaahansa.

Lunastus

viiden (5) arkipäivän sisään osoitteessa Tehtaankatu 36, Helsinki. Huutokauppapäivän lisäksi arkisin klo 11-17 ja huutokauppaviikon ensimmäisenä lauantaina klo 11-15. 
Lue lisää täältä. Lunastusajan umpeuduttua perimme säilytysmaksun, joka on 5 €/kohde/arkipäivä (isokokoiset kohteet 10 €/kohde/arkipäivä).